ONS VERHAAL

Familiede Crom


Nieuwerwets is een hecht familiebedrijf, met Wilco en Frank aan het roer. We vormen een hechte familie en ieder draagt vanuit zijn eigen kracht een steentje bij aan Nieuwerwets.

In 1980 startte Frans samen met Tonnie de boerderij. Inmiddels produceren we samen dagelijks zuivelproducten op verantwoorde wijze.

Onze koeien


Onze kaas wordt geproduceerd met melk van eigen koeien.

We beschikken over 160 melkkoeien, die zoveel mogelijk buiten lopen. Dat is goed en prettig voor onze koeien en zorgt voor zuivel met goede kwaliteit.

Op eigen terrein


Onze koeien worden dagelijks twee keer gemolken. De melk  wordt direct vanuit de melkstal via een leiding naar de kaasmakerij getransporteerd, verser kan dus niet.

Naast een vers product, zorgen we ook voor een beter milieu en een kortere keten door het uitsluiten van transport tussen boerderij en productie. De producten die we naar onze partners transporteren doen we volledig elektrisch.

Kaas van de boerderij


Boeren kaas of kaas van de boerderij? Dit is een vraag die wij vaker horen. Met aandacht voor dier, mens en natuur, produceren we als Nieuwerwets pure Kaas van de Boerderij.

Onze kaas wordt op de boerderij gemaakt, van melk die wij zelf pasteuriseren. Dit houdt in dat de melk kort wordt verhit waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld.

In het hart van Brainport


Met onze roots in Brainport produceren we kaas op ambachtelijke wijze, maar met de modernste technieken. Door te innoveren heeft ons bedrijf een grote stap gemaakt binnen de sector.

We innoveren zowel in techniek als in product, door de aanwezigheid van een kaaslaboratorium in de kaasmakerij. Hier experimenteren we met smaak, design en gezondheid. Het is altijd ons streven om een uniek product te ontwikkelen.

CO2 neutraal


Duurzaamheid staat bij ons centraal. De kernwaarden van ons bedrijf liggen bij het eerlijk en verantwoordelijk produceren van kaas. Dit vervullen wij met behulp van een 100% CO2-neutrale productie door uitsluitend gebruik van groene energie.

Al onze energie halen we uit 1500 zonnepanelen, 60 thermische panelen en twee warmtepompen. Hiermee zijn wij de eerste CO2-neutrale kaasmakerij op een boerenerf. We gaan bewust te werk. Nieuwerwets zorgt niet alleen voor de gezondheid van de generatie van nu, maar we denken ook aan de generatie van de toekomst.

Rechtstreeks van de boer


Lokaal, van Brabantse bodem en rechtstreeks van de boer. Dat is waar wij voor staan. Onze melk verkrijgen we van onze eigen koeien, wat ervoor zorgt dat de melk extra vers is voor de productie van de kaas.

Onze kaas verkopen we lokaal: op onze eigen boerderij, op markten in de buurt in onze eigen kaaskarren, in regionale restaurants en we liggen in het kaasschap bij speciaalzaken en lokale supermarkten. Door deze korte lijn van boer naar bord blijven onze producten verser, en daardoor lekkerder en gezonder.

Maatschappelijk betrokken


Als Familiebedrijf zijn we bewust van onze rol in de maatschappij. Wij hechten binnen ons bedrijf dan ook veel waarde aan duurzaamheid en lokale productie.

Naast onze kaasproductie dragen wij ons steentje bij aan de maatschappij. Dit doen wij door dagbesteding te verzorgen aan ouderen en dementerenden op zorgboerderij de Molenvelden.